Wolven+grepen+tot+nu+toe+238+schapen
Nieuws
© Pixabay

Wolven grepen tot nu toe 238 schapen

Sinds de start van de monitoring in 2015 hebben wolven in Nederland 238 schapen gedood. Bij aanvallen blijkt het ook vaak niet om een wolf te gaan.

Dat blijkt uit cijfers van Bij12, de organisatie die namens de provincies faunaschade vergoedt, waarover dagblad De Stentor schrijft. Sinds 2016 bleek bij 26 vermeende wolfaanvallen na DNA-onderzoek dat niet de wolf de dader was. In de helft van de gevallen ging het om een hond en in andere gevallen bleef de dader onbekend.

De 238 bewezen wolvenaanvallen zijn uitgevoerd door mogelijk zo'n 26 dieren. In elf gevallen gaat het om een onbekende wolf. De meeste schapen worden gedood in Overijssel, Drenthe en Groningen en Friesland. Doorgaans is dat het werk van (jonge) wolven die door Nederland zwerven op zoek naar een plek om een eigen roedel te stichten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer