Natuurlijke+geluidswal+moet+bijen+plezieren
Nieuws
© eigen foto

Natuurlijke geluidswal moet bijen plezieren

In Oudenhoorn (Voorne Putten) wordt dit najaar een natuurvriendelijke geluidswal aangelegd die een impuls moet geven aan de bijenstand.

De geluidswal wordt aangelegd door Farm Frites en verschijnt tussen het Farm Frites-fabrieksterrein, het sportcomplex Vlotbrug en de woonwijk Kooistee. In oktober 2019 wordt de geluidswal ingezaaid en aangeplant. De geluidswal wordt zo'n 500 meter lang, 7 meter hoog en 12 meter breed.De grond voor de geluidswal bestaat uit grondresten die zijn meegekomen met de aangeleverde aardappelen.

Farm Frites heeft aan de Groene Cirkels Bijenhelpdesk advies gevraagd over de inrichting. Zo stelt de Groene Cirkels Bijenhelpdesk onder meer voor de wal in te zaaien met kruidenrijk grasland en te zorgen voor een lange periode van bloeiende bloemen. Dat maakt het een thuis voor wilde bijen, hommels, zweefvliegen, dagvlinders, vogels en kleine zoogdieren en amfibieën. De geluidswal is een schakel in de ontwikkeling van een groot Zuid-Hollands bijenlandschap.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  80 %
Meer weer