Veel animo voor bijenlinten rond Leiden

Zo'n 46 agrariërs gaan een bijdrage leveren aan de bloemrijke bijenlinten rondom Leiden. Het project Groene Linten Bijenlandschap is een project van coöperatie Groene Klaver.

Veel+animo+voor+bijenlinten+rond+Leiden
© Bels Lijntje

Projecten LTO Noord en Leidse Ommelanden ondersteunen het project. De Groene Klaver wil samen met boeren en burgers de leefomgeving van de honingbij en wilde bij in het agrarisch gebied verbeteren.

De bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving van voedselgewassen en vinden steeds moeilijker voldoende voedsel en beschutting.

Deelnemers krijgen komende week tijdens informatieavonden advies over geschikte zaailocaties, beheer en overbrugbare afstanden tussen de verschillende linten.

Randen en hoekjes

Door het inzaaien van randen langs een sloot, op boerenland langs fietspaden en wegen, een hoekje van een weiland of een plek op het erf met een bloemrijk mengsel valt er door boeren een steentje bij te dragen.

De animo voor het project blijkt groot. Deze winter haakten al 46 boeren aan, veelal melkveehouders. De inzet is om gezamenlijk zo'n 7 hectare boerenland in te richten als bijenland, over een duur van 7 jaar.

Groene Cirkel

Het Groene Linten Bijenlandschap is een onderdeel van de Groene Cirkel Bijenlandschap. De oorsprong van het plan ligt bij samenwerkingsverband Groene Cirkels van Heineken, provincie Zuid-Holland en Alterra.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer