Hoofdbestuursleden+LLTB+voorgedragen
Nieuws
© Eigen Foto

Hoofdbestuursleden LLTB voorgedragen

Fruitteler Susanne Görtz uit Baarlo, pluimveehouder Theo Coumans uit Ospel en vleesvarkenshouder en akkerbouwer Peter van Dijck uit Ysselsteyn worden door de vertrouwenscommissie voorgedragen aan de ledenraad als nieuwe LLTB-hoofdbestuurders.

De LLTB-ledenraad heeft in de vergadering van 29 januari 2019 een vertrouwenscommissie benoemd. Deze commissie, onder voorzitterschap van Eric Hubers uit Ysselsteyn, heeft gezocht naar kandidaten voor drie vacatures in het hoofdbestuur van de LLTB. In de vertrouwenscommissie zaten twee leden vanuit de ledenraad en twee vanuit het hoofdbestuur. Naast Hubers waren dat Giel van Herten uit Grathem, Thijs Rompelberg uit Eijsden en Léon Faassen uit Belfeld.

In de afgelopen maanden hebben zich verschillende kandidaten gemeld of zijn kandidaten voorgedragen door de leden. Met ondersteuning van een extern adviesbureau heeft de vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd met de diverse kandidaten. Daarnaast hebben alle kandidaten een extern assessment afgelegd, waarin hun vaardigheden als bestuurslid zijn getoetst.

Benoeming is aan LLTB-ledenraad

Aan de hand van de gesprekken en het externe assessment heeft de vertrouwenscommissie besloten om Görtz, Coumans en Van Dijck voor te dragen aan de LLTB-ledenraad als nieuwe hoofdbestuursleden. Het hoofdbestuur is in kennis gesteld van het door de vertrouwenscommissie genomen besluit. Het is aan de LLTB-ledenraad om over te gaan tot het benoemen van de voorgedragen kandidaten als hoofdbestuursleden.

Susanne Görtz van de Fruitboerderij in Baarlo.
Susanne Görtz van de Fruitboerderij in Baarlo. © Eigen Foto

Op 10 september vergadert de ledenraad over de voorgedragen kandidaten

Susanne Görtz van de Fruitboerderij in Baarlo is als jonge ondernemer aangesloten bij de Young Agrofood Professionals. Theo Coumans van Turkey Farm in Ospel is ondervoorzitter van de LLTB-sectorgroep Pluimveehouderij. Voorheen was hij landelijk voorzitter van de kring kalkoenen van LTO/NOP en wethouder bij de gemeente Nederweert. Peter van Dijck van Mts van Dijck-Ewals in Ysselsteyn is vicevoorzitter van de LLTB-regio Noord-Limburg.

Op dinsdag 10 september vindt de betreffende ledenraadsvergadering plaats. Bij deze vergadering staat de benoeming van nieuwe hoofdbestuursleden op de agenda.

Tegenkandidaten voordragen

De statuten van de LLTB schrijven voor dat leden in de gelegenheid worden gesteld eventuele tegenkandidaten voor te dragen. Tegenkandidaten moeten worden gesteund door minimaal honderd LLTB-leden.

Peter van Dijck van Mts van Dijck-Ewals in Ysselsteyn.
Peter van Dijck van Mts van Dijck-Ewals in Ysselsteyn. © Eigen Foto

De procedure schrijft voor dat de kandidaat in een ondertekende brief moet aangeven bereid te zijn de betreffende functie bij een eventuele verkiezing te aanvaarden. Deze brief moet, samen met een lijst met honderd handtekeningen van ondersteunende leden, uiterlijk vijf werkdagen voor de te houden ledenraadsvergadering binnen zijn. Ook moet in deze verklaring worden gemeld welke overige functies de tegenkandidaat bekleedt. Het gaat daarbij om zowel betaalde als onbetaalde functies.

De brief kan worden gericht aan het hoofdbestuur van de LLTB, postbus 960, 6040 AZ Roermond.

Theo Coumans van Turkey Farm in Ospel.
Theo Coumans van Turkey Farm in Ospel. © Eigen Foto

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer