Limburgse boerenstuwen en drainage verplicht in zomerstand

Alle peilgestuurde drainage en boerenstuwen in Limburg moeten vanaf maandag 6 mei tot nader order in de zomerstand blijven staan. Dat heeft Waterschap Limburg besloten. Wie dit niet doet, is op grond van de Keur van het waterschap, strafbaar.

Limburgse+boerenstuwen+en+drainage+verplicht+in+zomerstand
© Persbureau Noordoost

Waterschap Limburg heeft dit besluit genomen vanwege de aanhoudende lage grondwaterstand. Het waterschap wil er alles aan doen zoveel mogelijk water vast te houden. Om die reden heeft het waterschap besloten gebruik te maken van de bevoegdheid om het peil voor te schrijven.

Bezitters van een peilgestuurd drainagesysteem en/of stuw zijn door het waterschap per brief op de hoogte gesteld van het besluit. De LLTB roept leden dan ook nogmaals op boerenstuwen en peilgestuurde drainage in zomerstand te laten staan om regenwater de tijd te geven om in de grond te kunnen infiltreren.

'Het is belangrijk zo veel mogelijk water te bufferen om de grondwaterstanden te herstellen', zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. 'We hebben de hele winter succesvol water vastgehouden en dat blijven we doen.' De LLTB heeft bij Waterschap Limburg aangegeven dat ook natuur- en andere terreinbeherende organisaties gehouden moeten worden aan de gemaakte afspraken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer