Personeel in gevaar door onveilig middelengebruik

Een plantenkwekerij in de omgeving van Brielle gaat achteloos om met de gewasbeschermingsmiddelen die het gebruikt. Er zijn te weinig maatregelen om het personeel te beschermen.

Personeel+in+gevaar+door+onveilig+middelengebruik
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit een controle door Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) naar aanleiding van een melding. Bij de controle waren ook inspecteurs van de Nederlandse Voedsel - Warenautoriteit aanwezig. Inspectie SZW heeft geëist dat het bedrijf orde op zaken stelt en houdt hier toezicht op.

Het bedrijf dat onder meer hortensia's en potchrysanten kweekt, heeft niet in kaart gebracht in welke mate medewerkers worden blootgesteld aan de gevaarlijke stoffen. In het verlengde daarvan beschikken werknemers niet over de benodigde beschermingsmiddelen, zoals een spuitpak, bril, handschoenen en veiligheidsschoenen. De oogdouche staat verkeerd opgesteld en de gewasbeschermingsmiddelen worden verkeerd bewaard. Arbeidsmiddelen als de spuitapparaten waarmee het bedrijf werkt, zijn niet gekeurd.

Informatie

Verder ontbreken veiligheidsinformatiebladen. Daarin staat belangrijke informatie over de risico's van een gevaarlijke stof en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan. Als er informatie niet klopt of ontbreekt, kan dat gevaar opleveren voor medewerkers. Verder heeft het bedrijf geen of een onveilige procedure voor het weer betreden van de kas wanneer de planten net zijn bespoten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer