Behaarde+wantsen+in+glastuinbouw+gezocht
Nieuws
© Combivliet

Behaarde wantsen in glastuinbouw gezocht

Voor onderzoek naar vangmethodieken in de glastuinbouw wordt gezocht naar behaarde wantsen. Het bedrijf Koppert komt bij tuinders langs om ze te verzamelen.

Binnen de publiek private samenwerking 'Visuele attractie van plagen' wordt gezocht naar nieuwe methodieken voor optimale monitoring en mass-trapping van de plagen behaarde wants en de Californische trips. Voor het onderzoek naar vangmethodieken van de behaarde wants, is het van belang om een kweek op te zetten zodat deze gericht ingezet kan worden in het onderzoek.

Voor de kweek worden behaarde wantsen uit de praktijk gezocht. Indien telers behaarde wantsen op het bedrijf hebben, kunnen ze contact opnemen met Helma Verberkt van Glastuinbouw Nederland. Telers kunnen ook direct telefonisch contact opnemen met Bart de Graaf van Koppert via 06-83178288. Medewerkers van Koppert zullen een groot aantal (tientallen) wantsen verzamelen op het bedrijf, waarna deze worden ingezet in de kweek bij Koppert.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research in samenwerking met de Lincoln University uit Nieuw-Zeeland en de Zweedse Lund University. Financiering vindt plaats via Glastuinbouw Nederland, Koppert en ministerie van LNV via de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer