Ctgb+laat+zeven+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat zeven nieuwe middelen toe

Het College Toelating Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft deze week zeven gewasbeschermingsmiddelen toegelaten.

Insectenbestrijdingsmiddel Verismo is toegelaten tegen rupsen in de bedekte teelten van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Ook Steward Opz is een insectenbestrijdingsmiddel. Het Ctgb heeft het middel toegelaten in de teelt van koolzaad, aardbei (bedekte teelt), koolgewassen (bedekte opkweek), de teelt van koolrabi (bedekte teelt), radijsachtigen (onbedekte teelt) en veredelingsteelt en zaadproductie van akkerbouw-, groente-, en fruitgewassen en kruiden (bedekte teelt).

Schimmelbestrijding

Schimmelbestrijdingsmiddel Dagonis is toegelaten in veel teelten, waaronder aardappelen, aardbei, sla, erwt met peul, vruchtgroenten, wortelen en als kleine toepassing in onder andere de teelt van witlof, radijsachtigen, wortelpeterselie, pastinaak, knolraap, koolraap, aardpeer, prei, kruidgewassen en bloemisterijgewassen.

Schimmelbestrijdingsmiddel Redigo M is door het Ctgb toegelaten voor een zaadbehandeling (zaadcoating) in de teelt van mais. Ook Texio is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in aardbei, druif, sla, vruchtgroenten, wortel en siergewassen.

Slakken en onkruid

Slakkenbestrijdingsmiddel Ferrex is toegelaten in akkerbouwgewassen, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt en sierteeltgewassen. Onkruidbestrijdingsmiddel Duplosan is toegelaten in de teelt van granen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 11°
  70 %
Meer weer