Plan voor insectencentrum Barneveld

In Barneveld moet een regionaal expertisecentrum voor de kweek van insecten komen. Het plan komt uit de koker van Regio Foodvalley. Begin 2020 moet duidelijk worden of het centrum er daadwerkelijk komt.

Plan+voor+insectencentrum+Barneveld
© ZLTO

Regio Foodvalley-woordvoerder Jolanda Wauben bevestigt in de Barneveldse Krant dat er inmiddels een onderzoek loopt naar de haalbaarheid. Het expertisecentrum is vergelijkbaar met het Poultry Expertise Centre, dat al in Barneveld is gevestigd.

Hier werken overheden, ondernemers en onderwijs samen aan kennisontwikkeling op het gebied van pluimvee. Voor boeren kan insectenkweek een nieuw verdienmodel zijn. Daarnaast kunnen de insecten gebruikt worden als kippenvoer, wat betekent dat er geen soja geïmporteerd hoeft te worden om het pluimvee te voeden.

Vooroplopen

'Al die ontwikkelingen zijn een interessant vraagstuk, juist voor Regio Foodvalley', zegt Wauben in de lokale krant. 'In deze regio willen we vooroplopen met het nadenken over de voedselvoorziening van de toekomst.' Overigens is het nog niet zeker dat Barneveld daadwerkelijk de ideale locatie is. Meerdere gemeenten hebben volgens Wauben interesse getoond in het huisvesten van het expertisecentrum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer