Pand+exporteur+maakt+plaats+voor+open+bollenlandschap
Nieuws
© Greenport Duin en Bollenstreek

Pand exporteur maakt plaats voor open bollenlandschap

Het voormalige bollenexportcomplex aan de Torenlaan in Voorhout maakt komend seizoen plaats voor de bollenteelt. Daarover hebben de firma Molenaar en Van Ginhoven (M&G) en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij een overeenkomst gesloten.

Ruim vijfenveertig jaar nadat M&G zich hier vestigde worden de bedrijfspanden op deze plek gesloopt en wordt de locatie teruggegeven aan het oorspronkelijke, open bollenlandschap.

De overeenkomst is gesloten in het kader van de herstructurering van het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek. Door deze overeenkomst wordt 16.000 vierkante meter aan bedrijfspanden definitief verwijderd uit het landschap.

Leegstand

De panden stonden al enige tijd leeg nadat M&G in 2016 fuseerde met De Ree Holland en de bedrijfsactiviteiten werden voortgezet in Lisserbroek. Om het project financieel mogelijk te maken, zullen overigens drie beperkte woonkavels naast de bestaande woningen aan de Torenlaan worden gerealiseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer