Noordwijkerhout heeft beste bollengrond

Uit onderzoek van bloembollentelers naar de bodemkwaliteit blijkt dat de beste bollengrond van Nederland in Noordwijkerhout ligt.

Noordwijkerhout+heeft+beste+bollengrond
© VidiPhoto

Het betreft een perceel van hyacintenkweker Klaas Hogervorst. Dat meldt de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). In april heeft Hogervorst, evenals honderden collega's in heel Nederland, een katoenen onderbroek in zijn bollenveld ingegraven.

Na twee maanden is het ondergoed weer opgegraven. Hoe minder er dan van de onderbroek over is, hoe actiever wormen, schimmels, bacteriën en micro-organismen in de grond zijn. Een vakjury met vertegenwoordigers van Wageningen Universiteit, het Clusius College en de KAVB bepaalde mede aan de hand van ingezonden foto's de winnaar van de Soil Your Undies-trofee 2019 in Nederland.

Bodemtest

De praktische bodemtest is dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd in navolging van een Canadees initiatief. De activiteit heeft tot doel meer aandacht en actie te vragen voor een gezond bodemleven in de agrarische sector maar ook in particuliere tuinen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer