Duurzame+Zuivelketen+komt+bij+ZuivelNL
Nieuws
© DIRK HOL

Duurzame Zuivelketen komt bij ZuivelNL

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) wil de verduurzaming van de zuivelketen versterken. Daarom wordt de Duurzame Zuivelketen ondergebracht bij ZuivelNL.

Dat staat in de nieuwe visie van de NZO, getiteld 'Zuivelperspectief 2030: samen duurzaam en economisch gezond'. De visie bevat een uitvoeringsagenda voor een toekomstbestendige sector die zich op gezonde wijze ontwikkelt binnen de milieugrenzen.

De Duurzame Zuivelketen is nu nog een initiatief van de zuivelondernemingen en LTO Nederland. De nieuwe opzet stelt ook andere organisaties in de zuivelketen in staat een bijdrage te leveren aan de verduurzaming. Dat vergroot volgens de NZO het draagvlak voor de Duurzame Zuivelketen.

Positie versterken

Verder wil de NZO de economische positie van de melkveehouderij versterken. Zuivelondernemingen zijn gebaat bij gezonde en rendabele melkveebedrijven. De NZO zal zich daarom inspannen voor een beter verdienmodel voor de melkveebedrijven, bij voorbeeld meer oog te hebben voor de kostprijs van de melkveehouderij.

Ook probeert de NZO de zuivelsector nadrukkelijker onder de aandacht brengen bij het publiek. Daarnaast houdt de NZO haar focus op de huidige kernactiviteiten: het bewaken van de hoge kwaliteit van Nederlandse zuivelproducten, het benadrukken van de voedingswaarde van zuivel en het bevorderen van de internationale marktpositie van haar leden.

Andere omstandigheden

Met de nieuwe visie wil de NZO inspelen op de veranderende omstandigheden in de markt en de maatschappij. Alle dertien zuivelondernemingen die bij NZO zijn aangesloten, ondersteunen de nieuwe visie. Zij hebben recent hun lidmaatschap herbevestigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 9°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer