Boert Bewust breidt uit naar Vechtdal

De beweging Boert Bewust breidt opnieuw uit. Boeren en tuinders in het Vechtdal gaan deelnemen in Vechtdal Boert Bewust.

Boert+Bewust+breidt+uit+naar+Vechtdal
© Studio Kastermans

Boert Bewust stimuleert boeren en tuinders om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Het doel is om de omgeving te betrekken bij hun bedrijf, zodat er gesprekken ontstaan en meer wederzijds begrip.

Bedrijven met het label 'Boert Bewust' worden eens in de twee jaar gecertificeerd. De bedrijven moeten een minimale score halen op zaken die zij extra doen op hun bedrijf, naast wettelijke verplichtingen. Zo moeten alle deelnemers scoren op punten waarmee ze de verbinding zoeken met de maatschappij. Daarnaast zijn uitstraling van hun bedrijf, zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en diergezondheid criteria voor het certificaat.

Uitbreidingen

In de Gelderse Vallei, de Kromme Rijnstreek en Salland, loopt Boert Bewust al. Onlangs werd gestart in het Rijk van Nijmegen en nu dus ook in het Overijsselse Vechtdal. Op donderdag 27 september wordt in Hardenberg tijdens de Vechtdaldag 'Vechtdal Boert Bewust' geïntroduceerd. Er wordt een eerste bord geplaatst bij Markhorst Bloembollen in Brucht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer