Trekker+rijdt+166%2C7+kilometer+per+uur
Nieuws
© Eigen Foto

Trekker rijdt 166,7 kilometer per uur

JCB heeft een snelheidsrecord verbroken met een aangepaste JCB Fastrac. De trekker van de Engelse fabrikant reed 166,7 kilometer per uur. Het oude record stond op ruim 140 kilometer per uur.

Een team van JCB-ingenieurs heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het geheime project om een trekker te ontwikkelen voor deze bijzonder prestatie. 'We hebben lang een droom gekoesterd om een snelheidsrecord met de Fastrac uit te voeren. Het hele team heeft hard gewerkt om dit resultaat te bereiken', geeft JCB-voorzitter Lord Bamford aan.

Het idee kwam van Bamford om een trekker te ontwikkelen met een hoge rijsnelheid die geschikt is voor veldwerk. Het bereikte snelheidsrecord kwam precies op de dag dat 28 jaar geleden het eerste productiemodel van de band rolde. De Fastrac heeft een verbeterde aerodynamica, is lichter en heeft een JCB zescilinder dieselmotor met een inhoud van 7,2 liter, een vermogen van 1.000 pk en een koppel van 2.500 Nm.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer