IS+steekt+akkers+Irak+in+brand
Nieuws
© Haijo Dodde

IS steekt akkers Irak in brand

In Noord-Irak woeden grote branden op akkers met tarwe en gerst. Volgens de autoriteiten in Mosul zijn de branden aangestoken door terroristen van Islamitische Staat (IS).

Honderden families worden door de vlammenzee in de bergen van Sinjar, ten noordwesten van Mosul, op de vlucht gedreven. Een hoge politieofficier zei dat gewapende IS-terroristen de brandden stichten en de benen nemen. Er zijn al twee boeren door het vuur omgekomen en zevenhonderd families ontheemd.

Islamitische Staat is een oorspronkelijk uit Irak stammende soennitische terreurbeweging die in 2014 verrassend grote delen van Irak, inclusief het Sinjargebergte en Mosul, onder de voet liep. Drie jaar later was de beweging in Irak vrijwel uitgeschakeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer