ABN+Amro%3A+sector+is+op+weg+naar+Paris+Proof
Nieuws
© Koen van Wijk

ABN Amro: sector is op weg naar Paris Proof

De ABN Amro bank is aangehaakt bij de PPS 'De echte en eerlijke prijs duurzame producten'.

De bank verwacht namelijk dat dat het inzichtelijk maken van de milieuprestaties van agrarische bedrijven steeds belangrijker gaat worden, met de klimaatdoelen van het Klimaatakkoord van Parijs als richtpunt.

Op termijn bepalen handelspartners en consumenten hun keuzes op basis van objectieve data, stelt de bank in ABN Amro Insights.

Meten

In de PPS worden meetmethoden ontwikkeld die meer inzicht geven in de milieubelasting van agrarische producten.

Daarnaast werkt ABN Amro samen met Ecochain Technologies om ondernemers te ondersteunen om winstgevend te verduurzamen in de agrifoodketen. De verwachting is dat deze inzichten gaan helpen om de positie van de agrariër in de keten te verbeteren.

Bereidheid

'Wij ervaren een hoge bereidheid bij agrarische ondernemers om bij te dragen aan de voedseltransitie en de reductie van broeikasgassen door nog duurzamer te produceren', schrijft het Agri- en Foodteam van de bank.

Verdere verduurzaming in de land- en tuinbouw kost tijd en geld. Om deze investeringen te kunnen doen, moet de sector economisch gezond blijven en voldoen aan de behoeften van de maatschappij en de sector zelf op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid, voedselzekerheid en biodiversiteit, aldus de bank.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer