Mengvoerafzet+licht+gedaald
Nieuws
© Twan Wiermans

Mengvoerafzet licht gedaald

Een dalende rundvee- en varkensvoerafzet, waar die van pluimveevoer licht steeg. Dat is samengevat de Nederlandse mengvoederafzet in 2018, meldt Nevedi.

De totale afzet daalde naar ruim 12,1 miljoen ton, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). De totale afzet van mengvoer verschilt ten opzichte van 2017. Belangrijkste oorzaak hiervan is een aanpassing van de methode van dataverzameling bij Nevedi-leden. De cijfers zijn daardoor niet meer direct vergelijkbaar met cijfers van voorgaande jaren.


De krimp in de rundveestapel was zichtbaar in de afzet van mengvoer, maar vanwege het warme weer bleef de mengvoerafzet voor melkrundvee relatief hoog. Op basis van de huidige inzichten denkt Nevedi dat de ingezette dalende trend zich voortzet. Bij de bepaling van de jaarafzet gebruikt de vereniging gegevens van haar leden. Die vertegenwoordigen samen zo'n 95 procent van de totale mengvoederafzet in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer