Duynie+start+voorverkoop+perspulp+en+cigarant
Nieuws
© Twan Wiermans

Duynie start voorverkoop perspulp en cigarant

Voerbedrijf Duynie Feed Nederland start de voorverkoop van perspulp en cigarant voor de campagne van 2019. Perspulp bestaat uit natuurlijke voedingsstoffen afkomstig uit suikerbieten. De oorsprong van cigarant is het gewas cichorei.

Het bedrijf maakte maandag de prijsnotering bekend. Volgens Duynie kunnen zowel perspulp als cigarant een belangrijke bijdrage leveren aan de melkproductie, doordat de producten zowel smakelijk als rijk aan energie zijn.

Perspulp is volgens het bedrijf rijk aan energie, omdat het pectines bevat. Dat zijn koolhydraten die een bron van energie vormen voor dieren. Bij vertering van pectines ontstaan vluchtige vetzuren die een bijdrage leveren aan de melkeiwit- en melkproductie. 'Dieren eten graag perspulp en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen.'

Betere groei

Voordelen van meer voedingsstoffen binnenkrijgen, zijn onder meer een bijdrage aan een betere groei van rood vleesstieren, een hoger melkeiwit en een hogere melkproductie. Perspulp en cigarant zijn non-GMO voedermiddelen.

Perspulp is volgens Duynie goed in te kuilen. 'Er ontstaan geen leksappen naar de omgeving. De kwaliteit van perspulp blijft over de tijd heen relatief stabiel. Het is een constant product. Deze voordelen gelden ook voor cigarant.'

Fosforniveau

Het fosforniveau in perspulp en Cigarant is relatief laag. 'Er is sprake van een zeer goede fosfor-VEM-verhouding, wat voordelig is voor de Kringloopwijzer', meldt het bedrijf. Duynie kan de perspulp en cigarant leveren in een slurf. De capaciteit daarvoor heeft het bedrijf onlangs vergroot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer