Dreigbrieven+voor+Gelderse+veehouders
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dreigbrieven voor Gelderse veehouders

Er zijn dreigbrieven van buitenlandse activisten bezorgd op melkvee- en varkensbedrijven in Gelderland. Bij de politie kwamen tot nu toe drie meldingen binnen, waarvan twee uit de buurt van Lochem.

De brieven zijn geschreven in het Engels, Italiaans of Spaans en roepen op tot veganisme. Aan de ondernemer wordt de vraag gesteld of hij zou willen leven als koe of als varken. Het is onduidelijk hoeveel boeren de brieven hebben ontvangen. De politie roept iedereen op alert te zijn en informatie met de politie te delen.

Het idee doet de ronde dat de dreigbrieven afkomstig zijn uit de hoek van Meat the Victims. Deze groep dierenextremisten bezette vorige week maandag de varkensstal van de broers Joan en Jeroen van Sleuwen in Boxtel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  20 %
 • Maandag
  9° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 6°
  50 %
Meer weer