Melkvee%2D+en+Akkerbouwdagen+tonen+nieuwe+ontwikkelingen
Nieuws
© René Eijsink

Melkvee- en Akkerbouwdagen tonen nieuwe ontwikkelingen

Tijdens de Melkvee- en Akkerbouwdagen in het Groningse Opende konden boeren drie dagen lang kennismaken met nieuwe ontwikkelingen. Maar ook het sociale aspect speelde een belangrijk rol tijdens deze buitenbeurs.

Organisator Johan Wolters van CNO-Expo kan genieten van de zon op het beursterrein, maar hij weet ook dat dit weer consequenties heeft voor de bezoekersaantallen overdag. 'We zijn vorig jaar begonnen met deze beurs en toen hadden we de pech dat het extreem droog en warm was.'

De beurs is dit jaar daarom iets naar voren gehaald op de kalender. 'Zo net na het binnenhalen van de eerste snede. Maar je ziet nu vandaag weer dat veel boeren op het land druk zijn met het gras. Gelukkig duurt elke beursdag tot 21.30 uur en dan zien we in de avonduren de bezoekersaantallen wel weer stijgen.'

Kringlooplandbouw

Thema's als duurzaamheid en kringlooplandbouw domineren veel stands tijdens de Melkvee- en Akkerbouwdagen. Johan Wolters hoopt dat er tijdens de beurs discussies ontstaan waar zowel producenten als boeren iets aan hebben.

'Kringlooplandbouw is voor velen nog een vaag begrip waar veel agrariërs niet van weten hoe dat toe te passen op hun eigen bedrijf. Een vakbeurs als deze kan daar een duidelijke rol in spelen. Met een positieve kijk richting toekomst.' De Melkvee- en Akkerbouwdagen in Opende worden vrijdagavond 17 mei afgesloten met een Young Farmers Party, inclusief live muziek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer