Onderzoek+naar+fraude+handel+biodiesel
Nieuws
© Walter Verwaal

Onderzoek naar fraude handel biodiesel

Britse en Nederlandse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar mogelijk gesjoemel met de handel in biodiesel door Greenergy, een leverancier van brandstoffen voor motorvoertuigen.

In verband met het onderzoek zijn vier personen gearresteerd. Die zijn inmiddels weer vrijgelaten zonder dat hun iets ten laste is gelegd. Dat laat het Britse Serious Fraud Office weten. De corruptiebestrijder werkt in het onderzoek samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

In het kader van het onderzoek zijn eind vorige maand vestigingen doorzocht in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. Het Britse Greenergy heeft onder andere een biodieselfabriek in de haven van Amsterdam. Het bedrijf zegt mee te werken met de autoriteiten, maar wil niet verder ingaan op vragen omdat het onderzoek nog loopt. Biodiesel is een type biobrandstof die gemaakt wordt uit plantaardige olie of dierlijk vet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer