Politie+wil+rustige+aftocht+actievoerders+uit+varkensstallen
Nieuws
© John Claessens

Politie wil rustige aftocht actievoerders uit varkensstallen

Politie Oost-Brabant is in overleg met de actievoerders die in Boxtel een varkensbedrijf bezet houden. 'Onze inzet is om de actievoerders op een rustige manier te laten vertrekken', meldt een woordvoerster.

Op dit moment zijn er ruim 120 activisten op het bedrijf en enkele tientallen daarbuiten. De actievoerders zijn zowel op het terrein als in de stallen aanwezig. 'Het is ook in het belang van de varkens dat we het rustig laten verlopen. We zijn in onderhandeling met de activisten. Om die eruit te zetten, moet er een vordering zijn. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, is er sprake van huisvredebreuk en kunnen wij actie ondernemen.'


Op dit moment vindt de politie overleg de beste optie. 'Dat vindt plaats tussen de eigenaar, politie en activisten.' De melding van de bezetting kwam vanmiddag iets voor 13 uur binnen. Dit weekeinde was er in Amsterdam een internationaal congres voor dierenactivisten. Verschillende organisaties waarschuwden veehouders om alert te zijn op de mogelijkheid van stalinbraak. De bezetting van de varkenshouderij vindt plaats op een bedrijf aan de Brede Heide, in het buitengebied van Boxtel. De straat is voor een gedeelte afgezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer