Nederlandse+normcommissie+vegan+en+vegetarisch+voedsel
Nieuws
© Vivera

Nederlandse normcommissie vegan en vegetarisch voedsel

De eerste Nederlandse commissie die zich bezig gaat houden met veganistische en vegetarische (internationale) normen is in oprichting.

De laatste stappen tot oprichting van die normcommissie worden op dit moment gezet, meldt NEN. Deze organisatie beheert de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). De nationale normcommissie houdt zich in eerste instantie uitsluitend bezig met de normalisatie op het gebied van vegetarische en veganistisch voedsel en ingrediënten. Die regelgeving wordt op internationaal niveau ontwikkeld.

De eerste aanzet tot de ontwikkeling van een ISO-norm was eind 2018. De nationale normcommissie zal de Nederlandse stem uitbrengen op deze internationaal geldende norm in ontwikkeling. Dat betekent dat de betrokken partijen vanuit deze commissie hun mening kunnen geven op de inhoud van deze geldende afspraken. De eerste officiële nationale normcommissievergadering vindt medio dit jaar plaats.

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer