AOC+Raad%3A+geen+geld%2C+dan+naar+Onderwijs
Nieuws
© AOC

AOC Raad: geen geld, dan naar Onderwijs

Als er op een andere manier niet voldoende geld komt voor de agrarische scholen, moet het groen onderwijs maar naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dat is het standpunt van de AOC Raad.

De overkoepelende AOC Raad verwijt het ministerie van Economische Zaken dat er geen oplossing wordt geboden voor het begrotingstekort van 28 miljoen euro. De hoop is nu gevestigd op de Tweede Kamer.

Amendement

Tijdens het debat over de landbouwbegroting wordt volgende week een amendement ingediend om de voorgenomen bezuiniging terug te draaien. De AOC Raad roept alle fracties op dat te steunen.

Mocht het amendement het niet halen, dan is uitvoering van de vorige week aangenomen Kamermotie nog de enige oplossing. Die roept het kabinet op om het groen onderwijs onder te brengen bij het ministerie van OCW.

Gelijke bekostiging

'Dan hopen we op een snelle uitvoering van die motie, zodat alsnog gelijke bekostiging kan worden gerealiseerd. Anders komen onze instellingen echt in de problemen', zegt Jan-Pieter Janssen, voorzitter van de AOC Raad.

Een overheveling van het groene onderwijs naar het ministerie van OCW staat volgens hem de inhoudelijke samenwerking in de 'gouden driehoek' en binnen de onderwijskolom niet in de weg.

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer