%27FvD+zorgt+voor+politieke+chaos+in+Flevoland%27
Nieuws
© DIRK HOL

'FvD zorgt voor politieke chaos in Flevoland'

Een politieke chaos. Zo reageert LTO Noord Flevoland-bestuurder Arnold Michielsen op de verkiezingsuitslag van Provinciale Staten in zijn provincie. Forum voor Democratie (FvD) is met acht zetels de grootste partij in Flevoland geworden. Ook in Zuid-Holland werd de partij de grootste.

De partij met voorman Thierry Baudet liet in Flevoland coalitiepartij VVD achter zich, die een zetel verloor en met zes zetels eindigt. Ook de anderen collegepartijen CDA, SP, en D66 moeten zetels inleveren. Dat geldt tevens voor PVV die de derde partij van Flevoland wordt met vier zetels. Winst is er voor GroenLinks, die met twee zetels stijgt naar vier.


Een heel versnipperd beeld, concludeert Michielsen. 'We hebben straks zes of zeven partijen nodig om een college te vormen. Dat gaat een heel lastige klus worden. Er moet de nodige water bij de wijn worden gedaan om compromissen te sluiten.

Onzinnige uitspraak

Michielsen is verrast over de winst van FvD. 'Dat zij zo zouden groeien, zonder partijprogramma, dat had ik niet verwacht. We weten niet waar de partij voor staat. Het enige dat ze geroepen hebben is dat de windmolens bij Urk weg moeten. Maar dat is kan helemaal niet, dat is een onzinnige uitspraak.'


De coalitie in Flevoland heeft goede dingen gedaan, maar daar kijkt de kiezer niet naar, geeft Michielsen aan. 'Die kijkt vooral naar landelijke zaken. Niemand van de FvD was trouwens gisteren fysiek aanwezig tijdens de bijeenkomst over de uitslagen. We willen graag weten met wie we straks om tafel moeten.' Volgens hem wordt het voor LTO een schone taak om het nieuwe college uit te leggen waar de landbouw voor staat en wat de positie is van de landbouw. 'Dat is een uitdaging.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer