71+procent+consumenten+koopt+biologisch
Nieuws
© Harry Tielman

71 procent consumenten koopt biologisch

71 procent van de consumenten vult de winkelwagen geheel of gedeeltelijk met biologische boodschappen. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext, ketenorganisatie voor de biologische sector.

Zorg voor het milieu en een breder assortiment zijn de grootste motivatie om biologisch te kopen, geven de onderzoekers aan. Bijna de helft van de mensen die biologisch koopt, doet dit steeds vaker dan voorheen. Bewuster omgaan met het milieu (56 procent) en het ruimere assortiment (50 procent) zijn daarbij de grootste drijfveren. Maar ook gezondheid (24 procent) en smaak (18 procent) zijn redenen voor consumenten om biologisch te kopen.

'Biologisch groeit! Steeds meer mensen kiezen voor biologisch en daar zijn we superblij mee. Door te laten zien hoe biologisch binnen een duurzame en bewuste lifestyle past, willen we de keuze voor biologisch nog vanzelfsprekender maken', zegt marketing- en communicatiemanager Marleen Meijers van Bionext. Om dat verder onder de aandacht te brengen, startte de organisatie maandag de nieuwe campagne Bio lekker voor je.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 13°
  60 %
Meer weer