Nog+steeds+weinig+beweging+in+zuivelnoteringen
Nieuws
© Twan Wiermans

Nog steeds weinig beweging in zuivelnoteringen

Voor het eerst sinds 20 februari is magermelkpoeder drie euro per 100 kilo duurder geworden, meldt ZuivelNL. Maar er zit nog steeds weinig beweging in de prijs van de diverse zuivelproducenten en de melkprijs.

De Scandinavische zuivelreus Arla veranderde voor de vierde maand op rij de boerderijmelkprijs helemaal niet. Volgens de zuivelonderneming daalt de melkaanvoer buiten Europa enigszins, terwijl de melkaanvoer binnen Europa de neiging heeft licht te stijgen. Niet zozeer in de grote melkproducerende landen Frankrijk, Duitsland en Nederland, maar wel in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Polen.

Aantrekkende boter export

Bij het huidige prijsniveau van boter, waar in de notering van ZuivelNL deze week geen verandering in kwam, ligt het voor de hand dat de export naar landen buiten de EU aantrekt. Want de wereldmarktprijs van boter is hoger dan in de EU.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer