Margriet+Dilling%2DPool+nieuwe+onderzoeker+Ebelsheerd
Nieuws
© Eigen Foto

Margriet Dilling-Pool nieuwe onderzoeker Ebelsheerd

Margriet Dilling-Pool is benoemd als hoofd onderzoeker op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Zij is de opvolger van Jaap van Westeinde die tien jaar deze functie heeft vervuld en de overstap heeft gemaakt naar het ouderlijk bedrijf.

Dilling-Pool is geboren en getogen in het Oldambt en heeft van jongs af aan actief deelgenomen op het akkerbouwbedrijf van haar ouders in het Oldambt. Zodoende kent ze de streek goed en weet ze wat er binnen in de agrarische sector speelt.

Ze heeft gestudeerd aan de HAS in Dronten en heeft daar de opleiding tuin- en akkerbouw gevolgd met als specialisatie onderzoek. Na deze opleiding heeft ze tijdens de opleiding educatie & kennismanagement groene sector haar kennis op het gebied van kennisoverdracht en communicatieve vaardigheden verbreed.

Uitdaging

Als onderzoeker op Ebelsheerd, een proefboerderij van de Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA), ziet ze het als een grote uitdaging om voor de sector op tijd in te spelen op de grote veranderingen en zo toch een rendabele onderneming te kunnen voeren.

‘Proefboerderijen zijn nodig om hierbij te ondersteunen, maar ook om de agrariërs en andere betrokken partijen uit te dagen verder te kijken dan de gebaande paden’, zegt Dilling-Pool.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer