Sloopschakel.nl berekent kosten asbestsanering

Eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Noord-Brabant kunnen op Sloopschakel.nl de asbestsaneringskosten ervan berekenen. Verder biedt de site informatie over wat er bij sloop komt kijken.

Sloopschakel%2Enl+berekent+kosten+asbestsanering
© Nieuwe Oogst

Bij het slopen van stallen komt veel kijken en zijn vaak meerdere partijen betrokken. Met behulp van Sloopschakel.nl wil provincie Noord-Brabant het daarom voor eigenaren gemakkelijker maken een goede afweging te maken. De afgelopen vijf jaar is in Noord-Brabant al ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter aan agrarische gebouwen leeg komen staan. Naar verwachting komt daar de komende jaren nog zo'n 2,5 miljoen vierkante meter bij.


Met Sloopschakel.nl wil de provincie eigenaren die sloop overwegen, ondersteunen bij het nemen van een beslissing. Dat doen ze door informatie over onder meer kosten, regelgeving en beschikbare (subsidie)regelingen overzichtelijk bij elkaar te brengen. Het initiatief komt oorspronkelijk uit Overijssel, Gelderland en Drenthe, waar eigenaren van asbestdaken coöperatie Asbestschakel oprichtten.

Complexe materie

Met Asbestschakel helpt de coöperatie dakeigenaren inzicht te krijgen in de complexe materie rond asbestsanering. De initiatiefnemers hebben nu ook een coöperatie in Zuid-Nederland opgericht, die zich naast de bestaande website asbestschakel.nl, ook op sloop van agrarische gebouwen richt via sloopschakel.nl.

Het initiatief past volgens de provincie goed bij de Brabantse aanpak leegstand en het pakket aan ondersteunende maatregelen die boeren wordt geboden. Dat gebeurt ter ondersteuning van de versnelling van de transitie veehouderij.

Rekentool

De coöperatie ontwikkelde in opdracht van de provincie een rekentool waarmee eigenaren zelf kunnen berekenen wat de sloop van hun stal kost. De website biedt ook informatie over relevante regelingen als de VABimpuls, Warme sanering varkenshouderij, Staldering, Ruimte voor Ruimte en Stal eraf en Zon erop. De staleigenaar kan de sloop ook als totaalpakket door de coöperatie laten uitvoeren.


Bij Sloopschakel zijn Brabantse bedrijven uit de hele keten aangesloten, waaronder slopers, asbestsaneerders, aannemers en installateurs (van bijvoorbeeld zonnepanelen). Ook andere bedrijven kunnen zich bij Sloopschakel aansluiten, als zij aan de voorwaarden voldoen.

Informatieavond

Zes Brabantse gemeenten houden een informatieavond, waar belangstellenden onder meer informatie krijgen over de werkwijze en ondersteuning via de Sloopschakel en de voucherregeling VABimpuls. Deze informatieavonden vinden plaats in Bernheze, Bladel, Bergeijk, Landerd, Gemert-Bakel en Zundert. De eerste bijeenkomst werd goed bezocht en vond woensdagavond 17 april plaats in Heesch.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer