Noord%2DHolland+verpacht+1%2E700+hectare+landbouwgrond
Nieuws
© Koen van Wijk

Noord-Holland verpacht 1.700 hectare landbouwgrond

Provincie Noord-Holland verpacht de laatste twee maanden van dit jaar 1.700 hectare agrarische grond. Die wordt tijdelijk verpacht in afwachting van verkoop, het ontwikkelen van natuur of de aanleg van wegen.

Geïnteresseerde boeren en tuinders kunnen vanaf 1 mei 2019 kijken om welke gronden het gaat. Pachten kan alleen onder voorwaarden. Pachters moeten rekening houden met de natuur. Ze moeten ze bijvoorbeeld langs bouwland bloemrijke kruidenstroken aanleggen. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan boeren die in het bezit zijn van bepaalde certificaten op het gebied van duurzame landbouw.

Op percelen die binnen Natuurnetwerk Nederland (NNN) vallen, is bijvoorbeeld het gebruik van kunstmest niet toegestaan. Ook moet op sommige gronden gezaaid worden met een speciaal soort mengsel om weidevogels te trekken of insecten en vlinders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer