Pachtersbond+noemt+arrest+fosfaatrechten+%27merkwaardig%27
Nieuws
© Cono Kaasmakers

Pachtersbond noemt arrest fosfaatrechten 'merkwaardig'

De Pachtkamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 26 maart een 'onnavolgbare uitspraak' over de fosfaatrechten gedaan. Dat stelt de organisatie voor pachters, eigenaren, grondgebruikers en erfpachters BLHB.

BLHB zegt ontstemd te zijn over de uitspraak. Op cruciale punten ontbreken steekhoudende argumenten en is de uitvoering van deze uitspraak lastig en soms nagenoeg onmogelijk. Dat leidt tot een grotere onenigheid tussen verpachter en pachter en zal tot vele procedures leiden.


De pachtersbond zag deze procedure als een proefproces en heeft daaraan ondersteuning gegeven. BLHB was van mening dat de verpachter geen recht op deze rechten had en ook geen recht op een vergoeding als de pachter wenst te vervreemden. Veel belangrijker was nog dat een zorgvuldige procedure werd gevoerd, zodat een uitspraak tot stand kwam waarmee pachters en verpachters in de praktijk aan de slag konden. De uitspraak is daarin niet geslaagd, stelt BLHB.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 5°
  70 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
Meer weer