Niels+van+Vilsteren+jongste+boerenambassadeur
Nieuws
© Johan Wissink

Niels van Vilsteren jongste boerenambassadeur

Niels van Vilsteren is met zijn 17 jaar de jongste boerenambassadeur van Team Agro NL. Hij gaat zich inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

Van Vilsteren heeft samen met zijn familie een melkveebedrijf vlak bij Zwolle en hoort de meest vreemde verhalen over de sector. 'Dat we koeien preventief hormonen laten gebruiken en dat varkens dicht op elkaar zitten. Daar klopt gewoon niks van. Ik snap ook niet waarom ze dat denken, maar het is omdat ze te weinig voorgelicht zijn. En dat beeld proberen we recht te zetten.'

• Lees ook: 'We hebben een superverhaal over hoe we voedsel maken'

Niels zit nog op school en loopt stage op een melkvee en akkerbouwbedrijf in Nagele. 'Iemand van Team Agro NL kwam bij ons op school vertellen wat ze allemaal doen. Ik dacht dat dat alleen voor oudere mensen zou zijn, maar op het laatst vertelde ze dat ze ook mensen zoeken van onze leeftijd. Toen heb ik me aangemeld.'

Niet bang

Na zijn opleiding wil Van Vilsteren graag het bedrijf thuis overnemen. Bij Team Agro NL krijgt hij de taak om de media te woord te staan, die soms ook kritisch kan zijn. 'Het is ook goed dat er kritisch naar gekeken wordt. We hebben gewoon een goed en eerlijk verhaal om te vertellen, dus daar ben ik niet bang voor.'

Met al deze verantwoordelijkheden zou je denken dat hij geen tijd meer heeft voor tentfeesten. 'Dat doe ik ook nog wel regelmatig. Dat vind ik ook hartstikke leuk. Als het goed is, heb ik daar nog wel tijd voor', lacht Niels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer