Team+Agro+NL+organiseert+Nederlands+schoolontbijt
Nieuws
© Ruben Meijerink

Team Agro NL organiseert Nederlands schoolontbijt

Bij Varkenshoff in Lemelerveld van varkenshoudster Annemarie Noordman werd vrijdagochtend voor het eerst het Nederlands Schoolontbijt georganiseerd. Noordman deed dat in samenwerking met Team Agro NL, Salland Boert en Eet Bewust en de kippenboerinnen van Mmmmeggies.

In tegenstelling tot bij het Nationaal Schoolontbijt, dat deze week werd georganiseerd, komen er bij het Nederlands Schoolontbijt alleen producten op tafel die door Nederlandse boeren en tuinders zijn geproduceerd. De initiatiefnemers willen hiermee het belang van voedsel van eigen bodem onder de aandacht brengen. Kinderen uit groep 7 van de Heilig Hart School in Lemelerveld kwamen vrijdagochtend ontbijten bij de Varkenshoff in Lemelerveld, met zicht op de varkens die in een zichtstal leven. Ook Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) schoof aan tijdens het ontbijt.

Annemarie Noordman is zelf boerenambassadeur van Team Agro NL. 'Het is duurzamer om voedsel van dichtbij te eten, dan voedsel van veraf', stelt Noordman. De kinderen konden zich tegoed doen aan bijvoorbeeld kaas, boter, melk, ham, fruit, jam en eieren. Alle producten zijn afkomstig van boeren uit Salland en het Vechtdal. Daarnaast waren er komkommers en snoeptomaatjes.

Workshops

Na afloop van het ontbijt was er een Meet & Greet met de boeren en boerinnen die de producten hebben geleverd. Zij gaven korte workshops over hoe de diverse producten zijn gemaakt. De aanwezige boeren en boerinnen waren Froukje Kingma van Puur Vechtdal uit Ommen (zuivel), Heileuver Kaasboerderij uit Damsholte (kaas), Ernie van der Kolk uit Dalfsen (fruit en jam), Jolanda Kieftenbeld uit Haarle (eieren), Bakkerij Van der Most uit Lemelerveld en uiteraard Annemarie Noordman zelf (bacon, spek en ham).

Als het aan Team Agro NL ligt, wordt het Nederlands Schoolontbijt volgend jaar in heel Nederland uitgerold. Team Agro NL is een koepel waarin verschillende PR-initiatieven in de agrarische sector met elkaar samenwerken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer