Beter Leven-ster in zuivel

Na vlees en eieren komt er nu ook één ster van het Beter Leven-keurmerk in het zuivelschap. Jumbo had deze week de primeur, volgende week wordt het keurmerk officieel gepresenteerd.

Beter+Leven%2Dster+in+zuivel
© Twan Wiermans

Beter Leven heeft een goed dierenwelzijn hoog in het vaandel. Zo loopt het jongvee van bedrijven met het Beter Leven-keurmerk buiten. Dat staat op de pakken halfvolle melk, volle melk, magere yoghurt en volle yoghurt.

Verder heeft iedere koe de beschikking over één ligbox 'met meer ruimte en comfort', zo valt op ditzelfde pak te lezen. Daarnaast besteden de boeren aandacht aan een 'rijk grasland en voer van eigen grond'. Ze combineren dit met een gezond bodemleven en voldoende broedplekken. Jumbo vat dit samen als een 'natuurlijke balans'.

Zuivel, melk en yoghurt met één ster

Het Beter Leven-keurmerk in de zuivelsector is niet helemaal nieuw. Net als bij het biologische vlees, worden al drie sterren toegekend aan biologische melk. Nieuw is zuivel, melk en yoghurt met één ster, dat sinds deze week als huismerkzuivel in een aantal winkels van de Nederlandse supermarktketen Jumbo ligt.

Volgens de supermarkt moeten maandag alle Jumbo-supermarkten zijn bevoorraad. Tot die tijd wil een woordvoerder van de Dierenbescherming, de organisatie achter het Beter Leven-keurmerk, niets zeggen. 'Maandag volgt de officiële presentatie, dan pakken we groots uit met uitleg over wat Beter Leven inhoudt.'

Volgens Jumbo stelt het Beter Leven-keurmerk ook eisen op het gebied van milieu, klimaat en biodiversiteit. Daarnaast zet de grootgrutter volop in op PlanetProof. Jumbo werkt de komende jaren toe naar enkel duurzame zuivel in de schappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer