Akkerbouwer levert bietjes en wortels aan sappenbar

In het televisieprogramma BinnensteBuiten trad akkerbouwer Martin Topper uit Dronten deze week op als leverancier van gekleurde bieten en gekleurde peen voor de productie van gezonde sapjes.

Akkerbouwer+levert+bietjes+en+wortels+aan+sappenbar
© Eigen Foto

De aflevering met Topper werd afgelopen woensdag uitgezonden. Culinair-expert Alain Caron en Mineke Rezelman van sappenbar Jacob's Juice bezochten de Flevolandse akkerbouwer, terwijl hij bieten en peen aan het sorteren was. Hij liet daarbij zien welke producten wel en niet meer geschikt zijn voor afzet in het winkelschap.

Opnamen BinnensteBuiten op bedrijf van Martin Topper in Dronten
Opnamen BinnensteBuiten op bedrijf van Martin Topper in Dronten © Eigen Foto

In het kader van het terugdringen van voedselverspilling, levert Topper sinds kort een klein deel van zijn uitgesorteerde producten aan Jacob's Juice, producent van gezonde sapje in Amsterdam. Tijdens de uitzending maakte Caron een mooi gerecht van de enigszins misvormde groenten. Dat gerecht serveerde hij met een sapje geperst uit onder meer rode wortel.

Mooie ervaring

Topper noemt het meewerken aan het programma, dat dagelijks wordt uitgezonden op NPO2, een mooie ervaring. Hij vertelt dat de redactie van BinnensteBuiten hem benaderde via zijn contacten binnen een voedselnetwerk. Verder ligt de vestiging van de sappenbar in Amsterdam, waaraan hij producten levert, naast het restaurant van Caron.

Martin Topper (links) met Alain Caron en Mineke Rezelman.
Martin Topper (links) met Alain Caron en Mineke Rezelman. © Eigen Foto

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer