Zoektocht+naar+beter+stalsysteem
Nieuws
© John claessens

Zoektocht naar beter stalsysteem

Met welk stalsysteem kan ik voldoen aan de strengere emissie-eisen van de provincie Noord-Brabant en welk systeem is ook nog beter voor het dierenwelzijn? Enkele Brabantse varkenshouders staken hierover hun licht op tijdens de integrale stallentour van ZLTO voor varkenshouders.

Het gezelschap bracht woensdag onder meer een bezoek aan Vereijken Hooijer stalinrichting in het Noord-Brabantse Beek en Donk.

Eerder die dag waren de Brabantse veehouders te gast bij collega John van Paassen in Deurne. Daar gaven drie varkenshouders een presentatie over de stalsystemen waar zij mee werken. Op dinsdag vond er een integrale stallentour voor melkveehouders plaats.

Aanleiding voor deze excursies van ZLTO is het feit dat stallen die ouder zijn dan vijftien jaar in 2022 aan de Verordening natuurbescherming moeten voldoen. Dat is zes jaar eerder dan oorspronkelijk was afgesproken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer