Ruim 1 miljoen Postcodeloterij voor Eet Geen Dierendag

De Nationale Postcode Loterij heeft in 2018 1,375 miljoen euro geschonken aan Wakker Dier om de komende jaren 4 oktober als Eet Geen Dierendag op de kaart te zetten. Dat maakte de loterij deze week bekend.

Ruim+1+miljoen+Postcodeloterij+voor+Eet+Geen+Dierendag
© Slagerij van Campen

Volgens de Nationale Postcode Loterij eten we in Nederland te veel vlees en is het belangrijk dat dat minder wordt. Verder stelt de loterij dat veel dieren onder slechte omstandigheden worden gehouden en dat de natuur lijdt onder de kap van tropische regenwouden voor veevoer, mestproductie die bodem en grondwater vervuilt en de hoge bijdrage van de wereldwijde vleesindustrie aan de uitstoot van broeikasgassen.

Hoewel er al minder vlees wordt gegeten, kan dit volgens de Nationale Postcode Loterij een extra boost gebruiken. Met het bedrag gaat Wakker Dier samen met bedrijfscateraars de komende jaren op 4 oktober, Eet Geen Dierendag, een grotendeels vegetarische lunch serveren aan minimaal 500.000 mensen.

Eén dag per maand

Verder wil Wakker Dier cateraars overtuigen om ten minste één dag per maand minder vlees op het menu van bedrijfsrestaurants te zetten. In totaal heeft Wakker Dier sinds de start van de steun in 2014 3,9 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer