Vion belangrijke rol toegewezen bij verlaging CO2-voetafdruk

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW brengt in programma Groene Groeiers kleine en grote bedrijven samen om de ontwikkeling van duurzame businesscases te bevorderen. Vion is daarbij een belangrijke partner.

Vion+belangrijke+rol+toegewezen+bij+verlaging+CO2%2Dvoetafdruk
© Vion

Na twee eerdere succesvolle sessies bij Heineken en Auping, werd vandaag samen met Vion en circa vijftig ondernemers verkend hoe de CO2-voetafdruk van de totale vleesketen in Nederland nog kleiner kan worden door samen te werken.

Frans Stortelder, COO van Vion, riep ondernemers uit verschillende bedrijfstakken op om een bijdrage te leveren en te helpen. Bijvoorbeeld door hun regionale reststromen in kaart te brengen en te zorgen voor herbenutting.

Verwerken reststromen

'Als meer reststromen uit de regio worden verwerkt, heeft dit duurzame voordelen, zoals minder CO2-uitstoot via transport en verbranding, toevoeging van waarde aan reststromen en betere controle op de kwaliteit van het voedsel', vertelt hij. 'Met name voor de varkenshouderij zien wij mogelijkheden om reststromen opnieuw te gebruiken door deze te verwaarden in duurzame ketens, zodat we die keten regionaal sterker ontwikkelen met minder afval, vervoer en dus CO2.'

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW: 'Met ons netwerk Groene Groeiers brengen we grote en kleine innovatieve bedrijven met elkaar in contact om slimme circulaire oplossingen te vinden. Het afval van de een wordt weer grondstof voor de ander.'

Met ons netwerk brengen we grote en kleine innovatieve bedrijven met elkaar in contact om slimme circulaire oplossingen te vinden

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW

'Zo is Heineken naar aanleiding van een eerdere Groene Groeiers-bijeenkomst nu serieus in gesprek met zo'n vijf bedrijven om de transportcorridor tussen Zoeterwoude en Rotterdam de groenste van Europa te maken. Ik heb goede hoop dat uit de bijeenkomst van vandaag bij Vion ook weer een aantal succesvolle samenwerkingen komt, om de Nederlandse vleessector - die al tot de efficiëntste ter wereld behoort - nog duurzamer te maken', vervolgt hij.

'Juist grote bedrijven kunnen kleine bedrijven daarbij enorm de wind in de zeilen geven. Zo zorgen we samen voor een groener Nederland', aldus De Boer.

Groene Groeiers

Groene Groeiers is een netwerk van VNO-NCW-ondernemers uit verschillende sectoren die willen investeren in de ontwikkeling van circulaire businesscases, energietransitie en biodiversiteit. Zij vinden elkaar tijdens fysieke bijeenkomsten en in de digitale community.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer