Eerste+weidevogelkerngebied+Zuid%2DHolland+klaar
Nieuws
© Eric Daams

Eerste weidevogelkerngebied Zuid-Holland klaar

Het eerste weidevogelkerngebied in Zuid-Holland wordt half maart geopend. Het 23 hectare grote gebied in de Commandeurspolder is een initiatief van Weidevogelpact Midden-Delfland.

Dat weidevogelpact is een samenwerkingsverband van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, KNNV-afdeling Delfland, LTO Noord Delflands Groen, Natuurmonumenten en Vogelwerkgroep Midden-Delfland.

De afgelopen maanden zijn de sloten verbreed, zodat het rustgebied voor de weidevogels minder makkelijk te betreden is, zijn bloemen- en kruidenstroken ingezaaid en plasdrasgreppels aangelegd. Ook legden de partijen zandbaden voor veldleeuweriken aan.

Snelweg

De realisering van het weidevogelkerngebied is onderdeel van programma Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Dankzij IODS is gelijk met de aanleg van de A4 Delft - Schiedam geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebied rond Midden-Delfland.

De snelweg ligt er inmiddels, maar enkele kwaliteitsprojecten lopen nog door, zoals de versterking en verbinding van natuurgebieden. Met de aanleg van 100 hectare nieuwe natuur en ecopassages is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in extra leefgebied voor planten en dieren.

Weidevogelpact

En nu komt daar nog 23 hectare aan weidevogelkerngebied bij in de Commandeurspolder. Het weidevogelpact wordt ondersteund door de gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
 • Zondag
  27° / 18°
  10 %
Meer weer