Meer+veredelaars+aan+de+slag+met+Conviso%2DSmart
Nieuws
© Twan Wiermans

Meer veredelaars aan de slag met Conviso-Smart

Na eerder zaadfirma Betaseed gaan nu ook de veredelaars van MariboHilleshög aan de slag met de ontwikkeling van herbicideresistente suikerbietenrassen.

De Zweedse zaadfirma MariboHilleshög heeft voor het gebruik van Conviso-Smart een licentie-overeenkomst getekend met Bayer en KWS. Deze concerns ontwikkelden het teeltsysteem op basis van een ingekruiste resistentie tegen de ALS-remmende herbiciden in nieuwe suikerbietenrassen.


Voor bietentelers biedt Conviso-Smart vooral voordelen op percelen met probleemonkruiden en een hoge onkruiddruk. Directeur Niels Mikkelsen van MariboHilleshög voorziet een groot potentieel voor de nieuwe technologie. 'We willen zo snel mogelijk bietenrassen met Conviso-Smart voor onze klanten beschikbaar hebben.'

Groot aantal landen

Conviso-Smart is als teeltsysteem in 2018 gelanceerd in Zweden, Litouwen, Kroatië, Servië, Moldavië en Oekraïne. Komend jaar volgt de definitieve introductie in nog een groot aantal landen, waaronder naast Nederland ook Finland, Polen, Italië en Chili. In Nederland heeft het IRS in het rassenonderzoek voor suikerbieten al enige jaren nieuwe selecties opgenomen met de ingekruiste herbicidetolerantie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer