Toch octrooi mogelijk op planteigenschappen

Octrooi op biologische processen als planteigenschappen is toch mogelijk. Dat stelt de Kamer van Beroep van het Europees Octrooibureau. De EOB herziet daarmee een eerder genomen besluit.

Toch+octrooi+mogelijk+op+planteigenschappen
© Plantum

Met deze aanpassing lijkt het toch mogelijk dat op planteigenschappen en inheemse kenmerken octrooi aangevraagd kan worden. Het aanvankelijke besluit om hierop geen octrooien meer te verlenen, dateert van 30 juni 2017. Deze week deed de Kamer van Beroep van het EOB uitspraak.

• Lees ook: Schouten zet zich in voor versterking van kwekersrecht

In een eerste reactie zegt Plantum hogelijk verbaasd en bijzonder teleurgesteld te zijn over deze beslissing van het EOB. Op haar website meldt de belangenorganisatie voor veredelingsbedrijven en zaadfirma's zo snel mogelijk duidelijk te hebben welke vervolgstappen genomen kunnen worden.

Syngenta enthousiast

Zaadfirma Syngenta reageert wel enthousiast op de herziening van het EOB-besluit. 'Dit geeft een gunstig signaal af dat onderzoek naar en ontwikkeling van inheemse kenmerken aantrekkelijk blijft voor bedrijven die zich bezighouden met landbouwinnovatie. Kwekers, boeren en uiteindelijk consumenten zullen hiervan de voordelen ondervinden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer