Eerste kievitsei nog 'nooit zo vroeg'

Het eerste kievitsei van 2019 is donderdag gevonden bij het Friese Vegelinsoord. Het is volgens de Bond van Friese Vogelwachten voor het eerst dat in februari in Nederland een kievitsei is gevonden.

Commissaris van de Koning Arno Brok overhandigt donderdagmiddag de 'Sulveren Ljip' (zilveren kievit), een oorkonde en 15 euro bij boer Henk Hosper, eigenaar van het perceel. Eduard van der Hoek uit Grou vond het ei. Het ei is iets later gevonden dan de Bond van Friese Vogelwachten had voorspeld.

Voorzitter Rendert Algra ging er vorige week vanuit dat het kievitsei vrijdag 22 februari gevonden zou worden. Het vroegste kievitsei dat in Nederland tot nu toe werd gevonden was op 2 maart 1998 in Ermelo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  25° / 20°
  80 %
 • Zondag
  26° / 17°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  70 %
Meer weer