Stereo-uienplanter zorgt voor minder ziekten

Loonbedrijf Damen uit Terheijden plant met een nieuwe machine uien in Oosteind. Die zorgt voor minder ziekten in het gewas.

Het gaat om een stereo-uienplanter van het merk Delta Planter, waarbij een schudband de uien verdeeld over twee keer zes uitlopen. 'Dit is de eerste machine in zijn soort in Nederland. Een proef vorig jaar liet hogere opbrengsten en minder kans op bladvlekkenziekte zien. Dat komt door de betere verdeling, waardoor er meer zonlicht tussen de planten kan komen', zegt Kees Damen.

Damen is deze week begonnen met het planten van uien. 'Het is nu half februari en het is prachtig weer. De omstandigheden om te planten zijn goed.' Toch is de grond nog wel droog, weet hij. 'Ik denk dat het nu te droog is en dat ze hier over een paar weken al kunnen beregenen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer