Vlot groeiende uien gevoelig voor contactherbiciden

Het mooie weer zorgt er op het moment voor dat uien explosief kunnen groeien. Het is dan ook oppassen met de onkruidbestrijding, waarschuwt de agrarische dienst van BASF.

Vlot+groeiende+uien+gevoelig+voor+contactherbiciden
© Haijo Dodde

Onder de huidige omstandigheden kunnen uien minder afgehard zijn dan telers denken. Daarnaast zijn uien in dit stadium gevoelig voor groeiremming door onder andere contactherbiciden. Juist dan is het goed te weten dat een aantal 'bodemherbiciden' ook een contactwerking hebben.

Bijvoorbeeld Pyramin DF heeft naast een goede bodemwerking ook een contactwerking op veelknopigen en klein kruiskruid. 'Onder omstandigheden dat de inzet van 'contact' herbiciden niet 100 procent veilig is, is Pyramin DF een doeltreffende toepassing', aldus BASF Agro.

Telers profiteren dan niet alleen van een (aanvullende) bodemwerking, maar ook van een duidelijke contactwerking. Een mix van Wing P (of Stomp 400 SC), Chloor IPC en Pyramin DF is een gewasveilige en effectieve bespuiting onder de huidige omstandigheden.

Meeldauw

In winteruien is nog geen valse meeldauw geconstateerd, maar het blijft opletten bij de huidige temperaturen. Afvalhopen die nu onvoldoende afgedekt zijn, kunnen een bron van besmetting vormen. De ontwikkeling van tweedejaarsplantuien gaat snel en het zal niet lang meer duren of de eerste bescherming is noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer