Werkstraf+en+boete+voor+brein+tuindersfraude
Nieuws
© Haijo Dodde

Werkstraf en boete voor brein tuindersfraude

Hoofdverdachte Theo van K. is dinsdag in een strafzaak over fraude door Brabantse en Limburgse tuinders veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een boete van 134.000 euro.

De rechtbank in Den Bosch legde bovendien de maximale voorwaardelijke celstraf op van twee jaar. Tegen de zakenman was vorige maand vijf jaar celstraf geëist. De 71-jarige Theo van K. was het brein achter een schijnconstructie om aardbeien en champignons goedkoop te laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders.

De zakenman kocht de ongeoogste gewassen en liet ze plukken door Polen in dienst van zijn Poolse of Cypriotische bedrijven. In Nederland werden daar geen premies over afgedragen aan de fiscus. Volgens de rechtbank heeft hij zich zo schuldig gemaakt aan belastingfraude en witwassen van miljoenen euro's.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer