H%2DWodka+betreurt+nadelen+van+POP3%2Dtraject
Nieuws
© Wim van Vossen

H-Wodka betreurt nadelen van POP3-traject

Aan POP3 kleven drie gevaren, waardoor de risico's voor vernieuwende ondernemers eerder groter dan kleiner worden. Dat vindt stichting Hoeksche Waard op de Kaart (H-Wodka).

Dat betreft het risico van tijdigheid, het risico dat een aanvraag afgewezen wordt en het risico dat de vaststelling uiteindelijk afwijkt van de beschikking. Dat schrijft H-Wodka op haar eigen website in een samenvatting van de POP3-aanvraag voor het project HW2O. Dit project voor duurzaam bodembeheer werd in 2016 ontwikkeld met steun van LTO Noord Fondsen.

'Vanuit onze optiek zou POP3 moeten beogen om vernieuwing te stimuleren door financiële risico's voor innovatieve ondernemers te beperken', schrijft H-Wodka. Tussen de aanvraag voor het project HW2O en de toekenning en betaling van de subsidie door provincie Zuid-Holland zat een periode van bijna twee jaar.

Momentum

In de tussentijd was H-Wodka het project al gestart op eigen risico met als motivatie dat anders het momentum verloren zou gaan en het project als nachtkaars zou uitgaan. Dat leverde voor de kleine organisatie veel druk op de liquiditeit.

Een ander risico bij de tender POP3 is een afwijzing krijgen, waardoor veel geld dat is bedoeld voor innovatie verloren geld. Ook de meldplicht bij tussentijdse aanpassingen is een drempel bij het innoveren omdat ze tot kostbare vertraging leidt. De praktijk is weerbarstig bij innoveren, waardoor wijzigingen niet te voorkomen zijn, stelt H-Wodka.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer