Ruim 4,4 miljoen euro voor 115 Zeeuwse boeren

115 Zeeuwse boeren en tuinders hebben donderdag subsidie ontvangen voor innovatieve en duurzame investeringen in hun bedrijf.

Ruim+4%2C4+miljoen+euro+voor+115+Zeeuwse+boeren
© Han Reindsen

In totaal is ruim 4,4 miljoen euro geïnvesteerd in de Zeeuwse agrarische sector. Toen de regeling vorig jaar werd opengesteld, bleek er veel belangstelling te zijn. Het destijds beschikbare budget van 2 miljoen euro werd daarom verhoogd naar ruim 4,4 miljoen euro.

De meeste subsidies zijn bestemd voor precisielandbouw, machines voor niet-kerende grondbewerking (voor een betere bodem) en systemen voor structuurbehoud in de bodem.

Impuls

De Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat en voorzitter Joris Baecke van ZLTO Zeeland overhandigden donderdag een symbolische cheque aan akkerbouwers Johan en Ineke Priem en andere aanwezige boeren en tuinders. De bijeenkomst vond plaats in de schuur van de familie Priem in Ovezande.

© provincie Zeeland

Jo-Annes de Bat: 'Dit bedrag is een enorme impuls voor de agrarische sector. De sector moet stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Maar systemen of machines die hierbij helpen, zijn niet goedkoop. Met deze subsidie kunnen nu veel landbouwers wel die stappen zetten.'

POP3

De subsidie komt uit de Europese POP3-regeling 'Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen'. Het geld komt van Europa, provincie Zeeland en ZLTO. De 115 boeren en tuinders ontvingen subsidies van 10.000 tot maximaal 100.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer