Melkveehouder schrijft mais af

Melkveehouder René Oomen uit het Zeeuwse Sirjansland verwacht dit jaar door de droogte helemaal niks meer van zijn mais. 'Die is gewoon afgeschreven.'

Even verderop in het perceel doet de mais het beter, geeft Oomen aan. 'Maar in het totale perceel ben ik gewoon 40 procent kwijt, verloren.' Omdat er geen goed water in de buurt is, kan hij ook niet beregenen. Oomen verwacht dan ook dat er weinig voerderwaarde in de mais zit. 'De voederwaarde in mais komt van de kolf vandaan. En die zit er helemaal niet in, de plant is zelfs aan het verdrogen.'

De plant moet er snel af, want anders is ook in de plant zelf de voerderwaarde verloren, weet de boer. 'De mais is niet voor de melkkoeien, geeft hij aan. 'Het is voor vee dat daar wel mee uit de voeten kan: droge koeien ouder jongvee.Zo heb ik er tenminste nog iets aan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer