Droogte hakt flink in opbrengst Zeeuwse zaaiuien

De zaaiuien van akkerbouwer Marco de Bruijne in Kats staan er door de droogte niet florissant bij. Wat normaal de kleinste ui is, is nu de grootste. 'We kampen hier door acht weken droogte met een 60 procent lagere opbrengst.'

Het gewas gaat volgens De Bruijne hard achteruit qua loofproductie. De akkerbouwer heeft bijna geen bladapparaat meer om door te groeien. 'De mooiste uitjes zijn nog net verkoopbaar. Misschien zuigt hij zijn loof nog wel leeg en komt zo wat aan de maat, maar het ziet er erg somber uit.'

De verwachtte opbrengst haalt De Bruijne niet, maar hij gaat wel rooien. 'Ik ga hier wel oogsten. We zullen kleinere en fijnere matten op de rooimachine moeten leggen. Maar u zult begrijpen dat een fijne ui geen kilo's geeft. Hier komt misschien 40 procent van de normale productie van af.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer