Geldboete en celstraf voor stelen en doden schaap

De politierechter in Breda heeft drie mannen veroordeeld voor het stelen en doden van een schaap in Steenbergen. Ze moeten boetes betalen en twee mannen kregen een voorwaardelijke celstraf.

Geldboete+en+celstraf+voor+stelen+en+doden+schaap
© Twan Wiermans

Het gaat om drie Roemenen die in oktober werden aangehouden met een geslacht schaap in de auto. Het dier bleek gestolen in Steenbergen.

Het drietal was afwezig tijdens de rechtszaak vorige week. Daarin eiste de officier van justitie voor twee verdachten elk twee weken een onvoorwaardelijke celstraf en voor de chauffeur van de auto, die niet betrokken was bij het doden van het dier, een week cel.

Schadevergoeding

Die eis vond de politierechter te hoog. De twee mannen die het schaap doodden, kregen elk een boete van 250 euro plus een week voorwaardelijk en de chauffeur alleen een boete van 250 euro. Daarnaast moeten de drie mannen 160 euro schadevergoeding betalen aan de gedupeerde schapenhouder.

Of de veroordeelden ook te maken hebben met de reeks van schapendiefstallen afgelopen zomer in Zeeland en West-Brabant, werd tijdens deze rechtszaak niet duidelijk. Ze zijn geen verdachten in die zaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer